RE-Balancing in difficult times | Virtual Workshop by One Breath Mindfulness Center

Πώς μπορούμε να ξανα-βρίσκουμε το κέντρο μας; Να αναπνέουμε συνειδητά όταν το στρες μας κατακλύζει; Να συνδεόμαστε με το σώμα ώστε να ρυθμίζουμε το νευρικό μας σύστημα και να διαχειριζόμαστε τις δυσκολίες πιο αποτελεσματικά; Σε αυτό το βιωματικό ομαδικό workshop, θα μάθουμε για την επιστημονικά τεκμηριωμένη πρακτική mindfulness που εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα νοσοκομεία, κέντρα ψυχικής υγείας και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και συνεισφέρει στην πρόληψη της υγείας και την αντιμετώπιση πολλών ιατρικών και ψυχολογικών παθήσεων. Θα εξασκηθούμε με απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές διαλογισμού που βοηθούν να καλλιεργήσουμε ψυχικό σθένος, αυτοκυριαρχία, ηρεμία και ισορροπία στη ζωή μας. Η Μυρτώ Λεγάκη είναι ιδρύτρια του κέντρου One Breath Mindfulness Center που διδάσκει προγράμματα που καλλιεργούν ψυχικό σθένος, πνευματική διαύγεια, συναισθηματική νοημοσύνη και ευεξία σε ιδιώτες, εταιρίες και οργανισμούς. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια mindfulness από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και το Πανεπιστήμιο Brown και εκπαιδεύτρια mindfulness για παιδιά και εφήβους. Eπίσης εκπαιδεύεται στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Time to RE-Act | By Smart Chemistry

Χημεία < γαλλική chimie < alchimie < αρχαία ελληνική χῦμα < χέω, η επιστήμη που μελετά τη σύσταση και τη σύνθεση ουσιών καθώς και τις μεταβολές που αυτές παρουσιάζουν, το μάθημα που διδάσκει τη σύσταση, τη σύνθεση και τις μεταβολές αυτές, η καλή σχέση μεταξύ ατόμων και προσωπικοτήτων . Ο συνδυασμός όλων αυτών των εννοιών σε μια: Smart Chemistry! Αν στο σχολείο περίμενες με αδημονία το μάθημα της χημείας, εχεις ποστερ τον περιοδικό πίνακα στο δωμάτιο σου, όταν βλέπεις Re σου έρχεται στο μυαλό το στοιχείο Ρήνιο και είσαι ένας “εκρηκτικός” χαρακτήρας τότε ήρθε η ώρα για δράση και αντίδραση. Ο Δημήτρης Θεοδοσοπουλος, ο χημικός πίσω από το Smart Chemistry θα φροντίσει να γνωρίσεις, να μάθεις και να αγαπήσεις τη χημεία που περιβάλλει τα πάντα γύρω μας. Δεσμοί, ισορροπία, μεταβολές, αλληλεπιδράσεις, αντιδράσεις, εκρήξεις και ευφυές και άπλετο χιούμορ!

RE-Step your feet RE-Play the music | By Playground For The Arts

Όταν παράγουμε μουσική χορεύοντας ή χορεύουμε τη μουσική που εμείς παράγουμε, βιώνουμε μια ιδιαίτερη σωματική εμπειρία. Σήμερα η διαδικασία αυτή ονομάζεται body music και έχει αποκτήσει σύγχρονο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι ρίζες του όμως συναντώνται σε πολλές παραδοσιακές φόρμες και πιθανότατα ήταν από τις πρώτες μορφές μουσικής και χορευτικής έκφρασης του ανθρώπου. Στο σεμινάριο αυτό ο Θανος Δασκαλόπουλος συν ιδρυτής του Playground for the Arts, θα οδηγήσει τους συμμετέχοντες στο να μυηθούν στο body music και θα συνδεθούν ως ομάδα, με αποκλειστικό μέσο τον ήχο και την κίνηση του σώματός τους.

“Ο ρυθμός είναι συνδεδεμένος με την έννοια της ζωής”. Το Playground for the arts, λειτουργεί ως κέντρο μια διεθνούς κοινότητας καλλιτεχνών, κοινού και μαθητών που ενδιαφέρονται για την μουσική και τον χορό. Στα επτά χρόνια λειτουργίας, πέρα από τα σταθερά μαθήματα, έχει διοργανώσει 6 διεθνή φεστιβάλ, 47 σεμινάρια, παραστάσεις, συναυλίες, open jams, προβολές ταινιών και ανοιχτές παρουσιάσεις.

REsponsible REcreation | By Kinitro

Αν θέλεις να δημιουργήσεις το δικό σου κοινωνικό project, να κατανοήσεις την αξία και τις βασικές αρχές της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, μη χάσεις αυτό το creative thinking και problem solving βιωματικό εργαστήριο, βασισμένο στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης από την KINITRO!

Στο τέλος του εργαστηρίου, και αφού θα έχεις αναπτύξει τη δική σου κοινωνική ιδέα, η KINITRO θα σου χαρίσει τη συμμετοχή σου στο επόμενο KINITROnGO Academy προκειμένου να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα!

Η ΑμΚΕ KINITRO, ιδρύθηκε με στόχο να θέσει νέα θεμέλια στην εκπαίδευση.Πρόκειται για μία Πρωτοβουλία βιωματικής Εκπαίδευσης που με άξονα τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα, προάγει τη γόνιμη αλληλεπίδραση των μελών της κοινωνίας, καταρρίπτοντας στερεότυπα. Στόχος της είναι μέσα από διαδραστικά tailor-made εργαστήρια οι συμμετέχοντες να οξύνουν τη δημιουργική περιέργειά τους και να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.